Piure de cartofi cu gulii (reteta dietetica)
Ingrediente pentru Piure de cartofi cu gulii (reteta dietetica):
- 5 cartofi sau 6 cartofi
- 4 gulii
- un varf de cutit de sare
- 50 de grame de unt
- 250 de ml de lapte
- patrunjel sau marar la alegere pentru ornat (optional)
Mod de preparare pentru Piure de cartofi cu gulii (reteta dietetica):
Mai intai, fierbe cartofii in coaja, apoi curata-i de coaja. Spala si curata si guliile, taie-le felii si fierbe-le aproximativ 15 minute in apa cu putina sare. Scurge-le bine si trece-le prin presa, impreuna cu cartofii. Pune piureul pe foc si adauga treptat, laptele fierbinte, amestecand bine. La final, adauga si untul. Serveste garnitura ornata cu patrunjel sau marar la fripturi, la rasol de carne sau de peste. Gulia da un gust foarte bun piureului (citeste si reteta clasica de piure de cartofi). Pofta buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Garnituri