Gogosi umplute cu branza (reteta sarata cu parmezan sau cascaval ras)

gogosi umplute cu branza

Gogosi umplute cu branza (reteta sarata cu parmezan sau cascaval ras)

Ingrediente pentru reteta Gogosi umplute cu branza (reteta sarata cu parmezan sau cascaval ras):

  • aproximativ 600 de grame de cartofi fierti
  • o lingurita de sare
  • 100 de ml de smantana
  • 25 de grame de drojdie proaspata
  • doua oua
  • aproximativ 250 de grame de faina
  • o jumatate de bucatica de zahar pentru aluat (maia)
  • aproximativ 200 de ml de ulei de floarea soarelui pentru prajit gogosile
  • parmezan ras sau cascaval

Ingrediente pentru umplutura:

  • 200 de grame de branza telemea de vaca

Mod de preparare pentru reteta Gogosi umplute cu branza (reteta sarata cu parmezan sau cascaval ras):

Rade cartofii si amesteca-i cu drojdia inmuiata in lapte indulcit sau in smantana, cu faina, sarea si ouale intregi.

Framanta bine (pana nu se mai lipeste de mana) si las-o sa creasca la cald, aproximativ o ora.

Intinde o foaie groasa de aproximativ un deget si taie rotunduri cu ajutorul unui pahar. Aseaza pe fiecare rotunf o gramajoara de umplutura si acopera cu altul.

Lipeste marginile si prajeste-le intr-o craticioara ulei de floarea soarelui destul de incins.

Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, presara-le cu parmezan ras sau cascaval (in functie de alegerea facuta).

In loc de branza se poate folosi, ca umplutura, o bucatica de cremvurst crud sau fiert. Pofta buna!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Garnituri

Pentru aceasta reteta de Gogosi umplute cu branza va recomandam sa consultati si categoria de Supe si Mancare , pentru un meniu complet format din cartofi.

Alte retete de cartofi:

Rulouri de cartofi umplute cu gris si jumari

Strudel umplut cu cartofi (reteta sarata)

Rulouri de cartofi (reteta cu pesmet alb)

Galuste poloneze (reteta garnitura)

Pateuri de cartfofi umplute cu ficat (de vaca sau de porc)

Crochete de cartofi (reteta clasica si reteta cu sunca)

Chifle din cartofi

Cartofi cu usturoi la cuptor

Cartofi noi (reteta la cuptor si reteta cu unt si smantana)

Piure de cartofi (reteta clasica de piure de cartofi)