Cartofi wedges (reteta de post la cuptor)
Ingrediente pentru reteta:
- 500 de grame de cartofi de marime mica (de preferat de marime mai mica)
- o lingura de ulei de masline
- o lingurita de marar uscat
- o lingurita de boia dulce
- o jumatate de lingurita de boia iute (boiaua iute este optionala)
- o lingurita de fulgi de usturoi (sau praf de usturoi)
- o jumatate de lingurita de piper proaspat macinat
- o lingurita de pesmet fin
- o jumatate de lingurita sare
Mod de preparare pentru reteta Cartofi wedges (reteta de post la cuptor):
Cartofii se spala si se curata de coaja si se taie in patru pe lungime. Cartofii taiati se amesteca cu uleiul de masline.
Toate condimetele se amesteca, inclusiv pesmetul si se presara peste cartofi, amestecand bine, ca toti sa fie imbracati in condimente.
Cartofii se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptor pentru aproximativ 50 de minute – 60 de minute, la temperatura mica, pentru a se patrunde fara sa se arda.
Cartofii sunt gata! Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Reteta de Cartofi Wedges se poate servi si simpla cu sos de usturoi sau cu un sos de iaurt cu marar rece scos din frigider.
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Alte retete de garnituri de cartofi foarte bune:
Cartofi cu ierburi la cuptor (reteta de post)
Cartofi prajiti la cuptor cu cascaval (sau mozzarella)
Cartofi inabusiti cu usturoi la ceaun
Gogosi umplute cu branza (reteta sarata cu parmezan sau cascaval ras)
Rulouri de cartofi umplute cu gris si jumari
Strudel umplut cu cartofi (reteta sarata)
Rulouri de cartofi (reteta cu pesmet alb)
Cartofi noi (reteta la cuptor si reteta cu unt si smantana)