Cartofi prajiti (trei retete de preparare)
Cartofi prajiti – reteta I
Aceasta reteta este cea mai cunoscuta reteta de French Fries.
Timp de preparare: aprox. 20 de minute
Ingrediente:
- 6-8 cartofi
- jumatate lingurita de sare
- 500 de ml de ulei
Mod de preparare Cartofi prajiti:
Curata cartofii cruzi si taie-i felii rotunde, sferturi sau fasii lungi si subtiri (pai). Usuca cartofii bine intr-un prosop curat si pune cartofii imediat la prajit, intr-o tigaie cu ulei incins. Cand devin aurii si crocanti, scurge cartofii de grasime si pune sare pe ei. Serveste-i ca garnitura la friptura de porc, pui sau vita.
Cartofi prajiti – reteta II
Timp de preparare: aprox. 30 de minute
Ingrediente:
- 6-8 cartofi
- o lingurita de sare
- 500 de ml de ulei
Mod de preparare Cartofi prajiti:
Fierbe cartofii in coaja, apoi scurge cartofii, curata-i si lasa-i sa se raceasca. Taie felii potrivite si prajeste cartofii in ulei incins, pe ambele parti. Scurge cartofii de ulei si pune sare peste ei.
Cartofi prajiti – reteta III
Timp de preparare: aprox. 40 de minute
Ingrediente:
- 6-8 cartofi sapunari
- 600 de ml de ulei
- o lingurita de sare
- un varf de cutit de piper
Mod de preparare Cartofi prajiti:
Taie cartofii in felii de jumatate de cm grosime si usuca cartofii bine. Pune cartofii in ulei fierbinte pentru 4-5 minute, pe foc mic, pana se ridica la suprafata (nu trebuie sa se coloreze). Scoate cartofii cu o spumiera si lasa-i sa se raceasca, intr-o strecuratoare. Pune cartofii din nou la prajit, de data aceasta in grasime clocotinda, si lasa cartofii pana se umfla bine. Pune sare pe cartofi si serveste cartofii imediat. Pregatiti astfel, cartofii sunt foarte gustosi dar indigesti, deoarece absorb multa grasime. Este recomandata consumarea lor cu moderatie. Pofta buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Garnituri
One thought on “Cartofi prajiti (trei retete de preparare)”
Comments are closed.