Cartofi prajiti la cuptor cu cascaval (sau mozzarella)

cartofi prajiti la cuptor cu cascaval sau mozzarella

Cartofi prajiti la cuptor cu cascaval (sau mozzarella)

Ingrediente pentru reteta:

  • un kilogram de cartofi
  • aprox. 200 de grame de cascaval
  • un raf de sare
  • oregano (dupa gust)
  • busuioc (dupa gust)
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare pentru reteta Cartofi prajiti la cuptor cu cascaval:

Pentru inceput, se curata cartofii si se taie pai (sau rondele, in functie de preferinta, noi recomandam rodnele subtiri), apoi se pun la prajit in mult ulei.

Cand sunt gata se scot cartofii pe o hartie de bucatarie pentru ca sa se absoarba uleiul din ei.

Se pun intr-o tava de cuptor (de prefera ar fi un vas de yena), se condimenteaza cu sare, busuioc si oregano iar deasupra se pune cascaval ras.

Varianta de Cartofi prajiti la cuptor cu mozzarella va va cuceri.

Cascavalul se poate inlocui si cu mozzarela pentru un gust mai deosebit.

Afla si Cate calorii are cascavalul.

Reteta se poate completa, inainte de a fi introdus vasul in cuptor cu morcovi fierti sau congelati.

Se introduce tava la cuptorul preincalzit la aproximativ 180 de grade pana se rumeneste putin cascavalul. (aproximativ 5 – 7 minute, aceasta durata variaza in functie de cuptorul folosit)

Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Alte retete de garnituri foarte bune:

Cartofi inabusiti cu usturoi la ceaun

Gogosi umplute cu branza (reteta sarata cu parmezan sau cascaval ras)

Rulouri de cartofi umplute cu gris si jumari

Strudel umplut cu cartofi (reteta sarata)

Rulouri de cartofi (reteta cu pesmet alb)

Galuste poloneze (reteta garnitura)