Cartofi inabusiti cu usturoi la ceaun
Ingrediente pentru reteta Cartofi inabusiti cu usturoi la ceaun – reteta pentru 3 – 4 persoane:
- aproximativ zece cartofi (pentru 3 – 4 persoane)
- aproximativ 15 catei de usturoi (adaugati dupa gust)
- un praf de sare si un praf de piper (dupa gust)
- ulei de masline (citeva linguri bune – aproximativ 10 – 12 de linguri)
- marar tocat fin (optional)
Mod de preparare pentru reteta Cartofi inabusiti cu usturoi
Se spala bine cartofii (fara a se curate si de coaja), apoi se taie in bucati (sau rondele, dupa preferinta).
Intre timp, se incinge putin ulei de masline intr-un ceaun. Se pun cartofii, adaugind si citeva linguri de apa, sare si piper dupa gust.
Se acopera cu capacul si se inabusa, la foc potrivit.
Intre timp se curata cateii de usturoi care se toaca foarte, foarte marunt.
Cind cartofii sunt deja patrunsi, se adauga usturoiul si mai lasa inca aproximativ un minut apoi se iau de pe foc.
Se presara cu marar (optional).
Se pot servi ca si garnitura linga fripturi sau simple, de post, impreuna cu un sos de marar, sau sos de rosii.
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Pentru aceasta reteta de Cartofi inabusiti cu usturoi va recomandam sa consultati si categoria de Supe si Mancare , pentru un meniu complet format din cartofi.
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Garnituri
Alte retete de garnituri foarte bune:
Gogosi umplute cu branza (reteta sarata cu parmezan sau cascaval ras)
Rulouri de cartofi umplute cu gris si jumari
Strudel umplut cu cartofi (reteta sarata)
Rulouri de cartofi (reteta cu pesmet alb)
Galuste poloneze (reteta garnitura)
Pateuri de cartfofi umplute cu ficat (de vaca sau de porc)
Crochete de cartofi (reteta clasica si reteta cu sunca)
Cartofi noi (reteta la cuptor si reteta cu unt si smantana)
Piure de cartofi (reteta clasica de piure de cartofi)