Tort de cartofi cu branza (reteta la cuptor)
Ingrediente pentru reteta Tort de cartofi cu branza (reteta la cuptor):
- aproximativ o jumatate de kilogram de cartofi
- o jumatate de kilogram de branza de vaci
- 50 de grame de unt
- trei oua
- doua lingurite de coaja de lamaie
- trei plicuri de zahar vanilat
- un plic de praf de copt stins in zeama de lamaie
- aproximativ 250 de grame de zahar
- 100 de grame de dulceata
Mod de preparare pentru reteta Tort de cartofi cu branza (reteta la cuptor):
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si dupa ce s-au fiert, se lasa sa se raceasca. Se sfarama apoi cu furculita si se amesteca cu mixerul.
Freaca spuma untul cu zaharul si galbenusurile apoi adauga branza de vaci frecata bine, cele doua lingurite de coaja de lamaie, zaharul si albusurile batute spuma.
Pune compozitie intr-o forma bine unsa cu unt si coace-o timp de aproximativ 40 de minute, la foc potrivit.
Dupa cateva ore, taie tortul orizontal si unge cu dulceata sau cu gem. Serveste-l taiat felii. Va dorim Pofta buna!
Pentru aceasta reteta de Tort de cartofi cu branza (reteta la cuptor) va recomandam sa consultati si categoria de Supe si Mancare , pentru un meniu complet format din cartofi.
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Desert
Alte retete de desert:
Galuste cu prune (reteta cu prune sau cu gem)
Prajitura Cartof (reteta cu biscuiti si nuci pisate)
Prajitura fina de cartofi (reteta la cuptor)
Tort simplu de cartofi (reteta la cuptor)
Desert din cartofi (reteta fara faina)
Rulada cu marmelada (reteta cu marmelada sau dulceata)
Prajitura de cartofi (reteta cu drojdie)
Cornulete de cartofi cu marmelada (sau dulceata)
Gogosi de cartofi (reteta cu si fara drojdie)
Crochete fierte din cartofi (reteta dietetica)