Placinte cu cartofi (reteta cu umplutura de cartofi sau varza)

placinte cu cartofi

Placinte cu cartofi (reteta cu umplutura de cartofi sau varza)

Ingrediente pentru reteta:

  • o jumatate de kilogram de faina
  • 1 – 2 lingurite de sare
  • doua linguri de ulei de masline
  • 25 de grame de drojdie proaspata
  • un varf de cutit de zahar
  • 250 de ml de apa calda
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Ingrediente pentru umplutura:

  • 4 linguri de cartofi piure (vezi reteta de piure de cartofi) sau 4 linguri de varza murata daca doriti reteta cu umplutura de varza

Mod de preparare pentru reteta Placinte cu cartofi (reteta cu umplutura de cartofi sau varza):

Se pune intr-un bol faina si se amesteca cu sarea.

Se freaca drojdia cu zaharul si putina apa calduta intr-o cana, apoi se toarna peste faina si se lasa cateva minute sa creasca (aproximativ 10 minute).

Se adauga uleiul de masline, apa calda si se framanta aluatul pentru aprox. 5 – 10 minute.

Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa la dospti in caldut o ora.

Intr-o tigaie sau cratita mare se pune ulei la incalzit.

Se rup cu mana bucati de aluat si se formeaza bilute, apoi se aplatizeaza cu mana si se intind cu sucitorul placintele ovale.

Se pune o lingura de umplutura (piure de cartofi sau varza murata, in functie de alegerea facuta) pe jumatate de placinta, se acopera cu cealalta jumatate si se lipesc bine marginile apasand cu degetele.

Se pun placintele la prajit in ulei incins cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc.

Se scot pe servetele de hartie care sa mai absoarba din ulei, apoi se servesc de preferat calde. Va dorim Pofta Buna!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Alte retete de desert:

Castane false de cartofi

Placinta cu cartofi (reteta de post)

Tort de cartofi cu branza (reteta la cuptor)

Galuste cu prune (reteta cu prune sau cu gem)

Prajitura Cartof (reteta cu biscuiti si nuci pisate)

Prajitura fina de cartofi (reteta la cuptor)