Papanasi (doua retete de preparare)
Papanasi din cartofi fierti (reteta dietetica)
Ingrediente pentru reteta Papanasi din cartofi fierti (reteta dietetica):
- 300 de grame de cartofi
- trei oua
- 100 de grame de unt
- 100 de grame de zahar
- 250 de grame de branza dulce de vaca
- doua linguri de pesmet
- patru linguri de pesmet cu zahar
- unt pentru prajit pesmetul si zaharul
- un praf de sare
Mod de preparare pentru reteta Papanasi din cartofi fierti (reteta dietetica):
Freaca untul spuma, adauga ouale batute, cartofii cruzi (rasi si storsi), branza faramitata, zaharul si pesmetul. Amesteca-le si framanta-le bine. Cu mana uda, formeaza papanasii. Pune-i la fiert in apa cu sare, aproximativ 10 minute – 15 minute, pana se ridica la suprafata. Scurge-i si tavaleste-i prin pesmet prajit. Serveste-i imediat.
Papanasi prajiti
Ingrediente pentru reteta Papanasi prajiti:
- 500 de grame de cartofi cruzi
- trei oua
- 500 de grame de branza de vaci dulce
- trei linguri de zahar tos
- cinci linguri de faina
- doua sete de ml de ulei pentru prajit
- o suta de grame de zahar pudra
Mod de preparare pentru reteta Papanasi prajiti:
Freaca bine branza desarata, pana se face ca o pasta si amestec-o cu ouale batute, cu cartofii rasi si zaharul tos. Ia cate o lingura din compozitie, tavaleste-o prin faina si formeaza rotunduri. Prajeste-le pe ambele parti, in tigaia cu ulei incins.
Serveste-i calzi, presarati cu zahar pudra. Pentru a-i pastra calzi, pentru mai mult timp, aseaza papanasii unul peste altul, intr-un vas acoperit, pus in alt vas cu apa fiarta.
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Desert
Alte retete de desert:
Gogosi de cartofi (reteta cu si fara drojdie)
Crochete fierte din cartofi (reteta dietetica)
Chiftele de cartofi umplute cu marmelada
Budinca de cartofi cruzi (reteta dietetica)