Gogosi de cartofi (reteta cu si fara drojdie)
Gogosi de cartofi (reteta cu drojdie)
Ingrediente pentru Gogosi de cartofi (reteta cu drojdie):
- 600 de grame de cartofi fierti
- un varf de cutit de sare
- doua oua
- trei linguri de zahar
- o lingura de ulei
- 20 de grame de drojdie
- doua linguri de lapte
- 250 de grame de faina
- 200 de ml de ulei pentru prajit
- doua pachetele de zahar vanilat
Mod de preparare pentru Gogosi de cartofi (reteta cu drojdie):
Trece cartofii fierti prin masina de tocat si framanta-i bine cu sarea, oul, uleiul, zaharul vanilat si faina. Dizolva drojdia in laptele indulcit, amestec-o cu o lingura de faina si las-o sa creasca. Incorporeaz-o apoi in aluatul de cartofi. Framanta o coca potrivit de tare si las-o o ora la crescut. Intinde pe masa unsa cu ulei o foaie groasa de un deget (cu sucitorul, de asemenea uns). Taie cu paharul forme rotunde si prajeste-le in mult ulei bine incins. Rumenste-le pe ambele parti, scurge-le pe o sita si presara-le cu zahar vanilat. Serveste-le imediat. Pofta buna!
Gogosi de cartofi (reteta fara drojdie)
Ingrediente pentru Gogosi de cartofi (reteta fara drojdie):
- 600 de grame de cartofi
- doua oua
- o jumatate de cana de faina
- o lingura de untura sau margarina
- un varf de cutit de sare
- trei linguri de zahar
- 200 de ml de ulei pentru prajit
- doua plicuri de zahar vanilat
Mod de preparare pentru Gogosi de cartofi (reteta fara drojdie):
Trece cartofii prin masina de tocat. Separat, pune pe foc, intr-un vas, un pahar de apa cu sarea si untura. Dupa ce au dat doua – trei clocote, adauga faina, toata odata, si mai lasa cateva minute pe foc, amestecand mereu. Cand s-a racit, adauga piureul de cartofi si oul, zaharul tos si cel vanilat. Amesteca pana devine o pasta omogena. Cu o lingura, pune aluatul la prajit in mult ulei incins. Serveste-le calde, pudrate cu zahar. Pofta buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Desert
3 thoughts on “Gogosi de cartofi (reteta cu si fara drojdie)”
Comments are closed.