Cornulete de cartofi cu marmelada
Ingrediente pentru reteta Cornulete de cartofi cu marmelada:
- 500 de grame de cartofi
- 300 de grame de faina
- 250 de grame de zahar
- 150 de grame de unt
- coaja rasa de la o lamaie
- zeama de la o lamaie
- trei oua
- un praf de sare
- patru linguri de lapte
- 25 de grame de drojdie (praf de copt)
- 200 de grame de marmelada sau dulceata (la alegere)
- putin ulei pentru uns
- zahar vanilat (la alegere se pot servi cornuletele cu zahar vanilat presarat)
Mod de preparare pentru reteta Cornulete de cartofi cu marmelada:
Fierbe cartofii in coaja si rade-i. Amesteca apoi cartofii rasi cu ouale, cu zaharul, cu untul, sarea, coaja de la o lamaie si zeama de la o lamaie. Adauga cele patru linguri de lapte, praful de copt (drojdia).
Framanta bine, pana obtii o coca moale. Intinde o foaie grosuta si taie foaia in patrate cu latura de aproximativ sase centimetri. Pune intr-un colt putina marmelada sau dulceata (in functie de ce alegere ati facut) si ruleaza spre coltul opus, dand forma unui cornulet.
Aseaza-le intr-o tava unsa, unge-le cu putin ulei si coace-le la foc potrivit. Din aceasta reteta de Cornulete de cartofi cu marmelada se obtin aproximativ 40 de cornulete. Se pot orna cornuletele la servire cu zahar vanilat presarat. Va dorim pofta buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Pentru aceasta reteta de cornulete va recomandam sa consultati si categoria de Supe si Mancare , pentru un meniu complet format din cartofi.
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Desert
Alte retete de desert:
Gogosi de cartofi (reteta cu si fara drojdie)
Crochete fierte din cartofi (reteta dietetica)
Chiftele de cartofi umplute cu marmelada
Budinca de cartofi cruzi (reteta dietetica)