Cum se gatesc cartofii: sfaturi pentru un gust inegalabil
Iata 10 sfaturi despre cum se gatesc cartofii pentru un gust deosebit in diferite retete de cartofi.
Piureul iese mai gustos daca se fierb cartofii intr-o supa de carne sau de zarzavat, astfel se imbunatateste si gustul supei.
Cum se gatesc cartofii: Pentru a pastra aroma placuta, se recomanda sa se curete cartofii fierti in coaja dupa ce s-au racit, exceptand retetele in care se cer cartofii calzi.
Deserturile din cartofi sunt mult mai gustoase calde decat reci.
Cum se gatesc cartofii: Apa in care au fiert cartofii curatati nu trebuie aruncata, ea se poate folosi la supe de zarzavaturi si la diferite sosuri,
Pentru a pastra vitaminele, cartofii se fierb in coaja, in apa clocotita, sau se consuma copti.
Cum se gatesc cartofii: Pentru a putea intinde un aluat de cartofi lipicios, se unge bine cu ulei masa de aluat si sucitorul.
Dupa ce se curata de coaja si impuritati si se spala bine, cartofii se tin intregi in apa rece pentru a nu se innegri si nu se taie decat in momentul folosirii lor. Nu se tin taiati in apa, deoarece se dizolva substantele albuminoide care au proprietatea de mentine cartofii intregi.
Cum se gatesc cartofii: Pentru a nu se zdrobi cartofii la o mancare cu sos de rosii (de exemplu ghiveci), se va turna sosul la zece minute dupa ce s-au pus cartofii.
Cand se fierb cartofii fara coaja, este bine sa fiarba in apa putina si in vas acoperit, timp de 10 minute, apoi fara capac, pana scade toata apa.
Cum se gatesc cartofii: Din cartofii fainosi, care se desfac usor la fiert, se recomanda a se prepara supe, creme sau piureuri. Pentru salate sunt de preferat cartofii sapunari, care nu se sfarama. Pentru preparatele dulci, se aleg, pe cat posibil, cei mai sanatosi cartofi.
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Vezi retete cu cartofi din categoriile Supe, Mancare, Salate, Garnituri, Desert