Cele 14 beneficii ale cartofului pentru sănătate

beneficii ale cartofului cartofilor cartofi

Beneficii ale cartofului pentru sănătate

Cartofii sunt bogați în fibre și potasiu, care contribuie la majoritatea beneficiilor sale. Acestea ajută la scăderea tensiunii arteriale și protejează inima și chiar tratează inflamația și bolile rezultate, cum ar fi cancerul și reumatismul.

1. Beneficii ale cartofului – Tensiunea arterială scăzută

Coaja de cartof este bogată în potasiu – un mineral care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Un cartof copt de dimensiuni medii are aproximativ 535 mg potasiu (și doar 17,3 mg sodiu), ceea ce reprezintă aproximativ 15% din cantitatea recomandată zilnic. Nivelurile ridicate de potasiu din sânge pot face ca rinichii să elimine mai multă sare și apă – ceea ce ajută la reducerea tensiunii arteriale.

2. Beneficii ale cartofului – Îmbunătățirea sănătății inimii

Cartofii nu conțin colesterol, ceea ce este o veste bună. Conțin fibre, potasiu și vitaminele C și B6 – toate acestea fiind excelente pentru sănătatea inimii. Fibrele din legume ajută la scăderea nivelului de colesterol în exces din sânge. Potasiul protejează inima – consumarea a 4,069 mg de potasiu într-o zi poate reduce riscul bolilor cardiace ischemice cu 49%.

3. Beneficii ale cartofului – Prevenirea cancerului

Consumul de cartofi nu va provoca cancer, dacă nu îi mâncați prăjiți. Fierberea, măcinarea sau chiar coptul cartofior i-ar putea face mult mai benefici. Prăjirea cartofilor poate duce la sinteza unei substanțe numite acrilamidă, care provoacă cancer.

Cartofii pot chiar să reducă riscul de cancer. Și acest lucru poate fi atribuit conținutului de vitamina C din cartofi. Utilizarea a 50 mg de vitamina C (echivalentul a doi cartofi) poate reduce riscul de cancer la stomac cu 8%.

4. Beneficii ale cartofului – Îmbunătățirea sănătății creierului

Cartofii conțin, de asemenea, acidul alfa lipoic, coenzima care contribuie la sănătatea creierului. Acidul a demonstrat că îmbunătățește deficitele de memorie la nivelul bolii Alzheimer și chiar a redus declinul cognitiv la anumiți pacienți.

5. Beneficii ale cartofului – Oase mai puternice

Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland, magneziul și potasiul din cartofi pot contribui la sănătatea osoasă. Cele două minerale pot ajuta la prevenirea degradării osoase la bărbați și femei.

Citește continuarea articolului aici: http://doftoria.ro/cartofi-beneficii

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Consultati si retetele noastre de cartofi:

Cartofi umpluti cu carne (reteta dietetica)

Salata de cartofi cu carne (reteta cu carne de vita sau pui)

Crochete de cartofi (reteta clasica si reteta cu sunca)

Rulada cu marmelada (reteta cu marmelada sau dulceata)

Supa crema de cartofi cu pui